• +359 888 449384

ПОЖАРНИ АВТОМОБИЛИ - ОБЩИНСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА - ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА - ПОЖАРОГАСИТЕЛИ

ПОЖАРНИ АВТОМОБИЛИ - ОБЩИНСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА - ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА - ПОЖАРОГАСИТЕЛИ

Фирма VATROSPREM PROIZVODNJA d.o.o., Белград, се занимава с производство и обслужване на автомобили със специално предназначение, производство и сервиз на пожарогасители и оборудване, както и предоставяне на услуги в областта на противопожарната защита.

Историята на фирмата започва през далечната 1949 г., когато е основана фабрика Vatrosprem. През 2003 г. е извършена приватизация, а на 15 март 2010г. година, промяната на статута на отделяне със създаването на днешната фирма Vatrosprem proizvodnja doo.

Благодарение на дългогодишния опит, както и постоянното обучение на персонала и бизнес и техническо сътрудничество с най-известните европейски производители, днес Vatrosprem е най-големият производител на автомобили със специално предназначение в Сърбия.

Традицията и опитът, наред с високите стандарти за качество и прилагането на най-новите технически решения, са гаранция за надеждност и безопасност на продуктите, произведени от Vatrosprem.

В дългата си история Vatrosprem е доставил над 5 000 пожарни коли и 6 000 превозни средства, произведени и пуснати на пазара над 3 500 000 пожарогасители.

Със своето противопожарно оборудване и услуги присъства в над 35 страни. Най-големият износ са за: Полша, Чехия, Русия, Либия, Ирак, Ангола, Египет, Кувейт, Замбия, Чад, Перу, Венецуела и България.

Днес фирмата разполага със своите производствени и административни площи от 3000 м2 в Смедеревска паланка на терен от 24345 м2, обновено производствено оборудване и работят 66 работници.

Портфолио

Пожарни коли

Ватроспрем произвежда всички видове пожарни автомобили за нуждите на граждански и военни пожарни, както и автомобили за гасене на горски пожари, пожари в промишлеността и на летища.

До момента са произведени над 5000 автомобила от всякакъв вид и предназначение на шасита на Mercedes-Benz, FAP, IVECO, MAN, Tatra, Kamaz, Zastava, SCAMMEL, FAUN. Всички пожарни команди и всички летища на бивша Югославия са оборудвани с нашите превозни средства. Освен това Vatrosprem е единственият доставчик на пожарни коли за сръбската армия (бившата ЮНА), тъй като тези превозни средства са единствените, които отговарят на изключително сложни изисквания и успешно преминаха всички военни тестове за контрол на качеството.

Превозните средства са резултат от собствена разработка и проектирани в съответствие с местните и международни регулации и стандарти, а също така отговарят на специалните изисквания на клиентите, с кратък срок на доставка, ниска цена и високо качество.

Концепцията за модулна система за проектиране и монтаж на най-модерни агрегати и оборудване, собствено или чуждо производство, дава възможност на нашите превозни средства да постигнат най-голяма ефективност при гасене при интервенции.

 

Вода пяна

Най-често използваните превозни средства в пожарните команди като военноморски са предназначени за бързи интервенции при гасене на твърди запалими вещества (пожари от клас "А"), пожари на запалими течности (пожари от клас "B") и газове (пожари от клас "C"). "). Много ефективен при гасене на пожари в жилищни райони, промишлени съоръжения, складове, по магистрали. Подходящи са за използване в градски райони и за интервенции извън града. Мощен двигател, късо междуосие, компактна конструкция на надстройката осигуряват изключителни характеристики на шофиране и съкращават времето за пристигане на мястото на интервенцията.

VP-3000/150

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-3000-150_1.jpg

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-3000-150_2.jpghttp://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-3000-150_3.jpg

VP-3000/300

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-3000-300_1.jpghttp://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-3000-300_2.jpg

VP-4000/300

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-300_1.jpghttp://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-300_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-300_3.jpghttp://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-300_4.jpg

VP-4000/400

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/vp-4000-40_1.jpg

 

VP-4000/4000

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-4000_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-4000_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-4000_3.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-4000-4000_4.jpg

VP-7000/300

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-7000-300_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-7000-300_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-7000-300_3.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-7000-300_4.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-7000-300_5.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-7000-300_6.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/VP-7000-300_7.jpg

VP-7000/500

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/Vatrogasno_voda_pena07-01.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/voda-pena/Vatrogasno_voda_pena07-02.jpg

 

 

CAFS

Пожарните коли, оборудвани със системата за пяна под сгъстен въздух CAFS, позволяват най-висока ефективност на гасене при най-ниска консумация на пяна и вода. Предназначени са за гасене на пожари на твърди запалими вещества (пожари от клас "А"), пожари на силно запалими течности (пожари от клас "B") и газове (пожари от клас "C"). Те са особено ефективни при гасене на пожари в жилищни райони, промишлени съоръжения, складове за гуми, както и при гасене на горски пожари. Подходящи са за използване в градски райони и за интервенции извън града.

 

Предимства в сравнение с превозните средства с класическа система за обучение на пяна:

- по-висока ефективност (5 пъти по-кратко време за изключване)

- намалена консумация на вода (2-5 пъти) и пяна (6-10 пъти)

- по-бързо намаляване на температурата

- работа в режим на ниско налягане (7 бара)

- незначителни повреди поради накисване с вода

- лесна манипулация на червата поради пълнене с въздух

- ниско съпротивление в маркучите

- дълъг обхват на пяна

CAFS 350-30

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/CAFS/cafs-350-30_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/CAFS/cafs-350-30_3.jpg

Вода пяна  прах

Комбиниран пожарен автомобил VPS (вода, пяна, прах) е предназначен за гасене на пожари: твърди вещества (клас А), запалими течности (клас B), запалими газове (клас C), някои запалими метали (клас D) и електрически инсталации и устройства (клас Е). Пожари на запалими метали и електрически инсталации и устройства се гасят изключително с прах. Възможността за едновременно действие върху огъня с пяна и прах е допълнително предимство на тези превозни средства, с което се постига най-висока ефективност при гасене

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/Voda-pena-prah/voda-pena-prah_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/vatrogasna-vozila/Voda-pena-prah/voda-pena-prah_4.jpg

Прах

Най-често за елиминиране на пламъците в случай на пожар се използват пожарни коли, които използват сух прах като гасителен агент. Използват се за гасене на пожари в химическата промишленост, във военни съоръжения, на летища. Оборудвани са със стандартни прахови модули, произведени от Vatrosprem, с вместимост 650, 1000, 2000 и 4000 кг прах.

Пропелентният газ е азот, който се намира в стоманени цилиндри при налягане от 150 бара. Монтирани са редукционни клапани за поддържане на постоянно работно налягане, което позволява обхватът на праховата струя, както от пусковата установка, така и от дюзите, да бъде приблизително еднакъв за цялото време на гасене на пожара.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Vatrogasno_prah_01-01.jpg

 

Комунални превозни средства

Vatrosprem произвежда всички видове най-модерни превозни средства за комунално-битови нужди по поддържане на обществената хигиена в градовете и населените места.

До момента са произведени над 6000 автомобила от всякакъв вид и предназначение на шасита на Mercedes-Benz, IVECO, MAN, FAP, MAZ, Zastava. Голям брой комунални фирми в страната и чужбина са оборудвани с нашите превозни средства.

Автомобилите са резултат от собствена разработка и са проектирани в съответствие с местните и международни регулации и стандарти, а също така отговаряме на специалните изисквания на клиентите, с кратък срок на доставка, ниска цена и високо качество.

Мотокар Spider

Асансьор или "Спайдър" е предназначен за товарене, транспортиране и разтоварване на неправилно паркирани или повредени превозни средства - пътнически, високопроходими и малки товарни автомобили. Крановата система се състои от хидравличен кран, теглеща вилка, повдигащ кръст, хидравлична инсталация и електрическа лебедка (лебедка).

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/autopodizaci/Autopodizaci_1.jpg

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/autopodizaci/Autopodizaci_3.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/autopodizaci/Autopodizaci_7.jpg

Комбинирано превозно средство (Canal Jet)

Специално комбинираното превозно средство "Canal Jet" има двойно предназначение: използва се за пречистване на отпадни води с водна струя под високо налягане и за изсмукване на съдържанието на утайка. Тези две функции могат да се изпълняват поотделно и едновременно. По този начин се осигурява бързо, ефективно и икономично почистване и поддръжка на градската канализационна мрежа.

 

Основните елементи на надстройката са: двукамерен резервоар (чиста вода и камера за съдържание на утайка), водна помпа с високо налягане, вакуумна помпа, смукателно рамо, лебедка с хидравлично задвижване, ръчна лебедка с пистолетна дюза, хидравлична инсталация. Източването се извършва чрез кипене на резервоара или свръхналягане чрез използване на вакуумна помпа като компресор.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/canal_jet/Kombinovano_vozilo_Canal_Jet_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/canal_jet/Kombinovano_vozilo_Canal_Jet_1.jpg

 

 

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/canal_jet/Kombinovano_vozilo_Canal_Jet_10.jpg

 

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/canal_jet/Kombinovano_vozilo_Canal_Jet_11.jpg

Сменяем ъпгрейд

Общинско превозно средство Rolkiper предназначено за транспортиране, разтоварване и претоварване на стандартни контейнери с дължина 4600-6900 мм.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/izmenjiva_nadgradnja/Komunalna_izmenjiva_nadgradnja_01_01.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/izmenjiva_nadgradnja/Komunalna_izmenjiva_nadgradnja_01_04.jpg

Транспорт на хлор

Превозното средство е предназначено за транспортиране на хлор. Може да транспортира пет бутилки с обем 120 литра в специален контейнер, който осигурява защита при изтичане на газ. Оборудвана е с хидравличен кран за товарене и разтоварване на бутилки.

 http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/transport_hlora/Vozila_za_transport_hlora_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/transport_hlora/Vozila_za_transport_hlora_5.jpg

Пречистване на отпадъчни води

Автомобилите за пречистване на общинските отпадни води позволяват бързо, хигиенично и безопасно пречистване на промишлени, градски и битови отпадни води. Тези превозни средства са предназначени за пречистване на отпадни води с водна струя под високо налягане от 120 до 200 bar.

 

Основните елементи на надстройката са резервоар за вода, помпа за високо налягане, лебедка с хидравлично задвижване, ръчна лебедка с пистолетна дюза, хидравлична инсталация за завъртане на лебедката и склад с алуминиеви капаци. Принудителното навиване на маркуча със задвижване на лебедката осигурява равномерно навиване и развиване на маркуча. Скоростта на навиване на маркуча на хидравличната лебедка може да се регулира. Чрез надграждане на устройството за нагряване на вода тези превозни средства могат да се използват, когато външната температура е под 0°C.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/prociscavanje_kanalizacije/Komunalna_prociscavanje_kanalizacije_01_01.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/prociscavanje_kanalizacije/Komunalna_prociscavanje_kanalizacije_02_01.jpg

Миене и поливане на улиците

Автомобилите за миене и поливане са предназначени за миене на всички видове пътища, поливане на строящи се пътища, както и за транспортиране на питейна и техническа (промишлена) вода.

Надстройката включва: резервоар за вода, центробежна помпа, устройство за предно измиване или поливане, перфорирана тръба за поливане в задния край, два маркуча под налягане с дюзи за ръчно измиване и тръбопроводна система с клапани.

Устройството за миене и поливане се управлява от водача от кабината чрез пневматични органи за управление.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/pranje/Komunalno-pranje_02_01.jpg

Събиране на боклук - система притискаща пластина

Автомобилите за сметосъбиране с натиск без кран или с кран принадлежат към групата на съвременните битови превозни средства с изпразване и извозване на битови отпадъци от стандартни надземни или подземни контейнери с помощта на кран или изпразване на стандартни кошчета за отпадъци.

Камони за боклук 5м3

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_5m3_1.jpg

Камони за боклук 6м3

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_6m3_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_6m3_4.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_6m3_3.jpg

Камони за боклук 16м3

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_16m3_3.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_16m3_4.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_16m3_8.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_16m3_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila_za_iznosenje_smeca/Vozila_za_iznosenje_smeca_16m3_6.jpg

 

Комбинирано превозно средство за промиване и тестване на отпадни води

Превозното средство е предназначено за по-лесно отпушване на канализационната мрежа, промиване на мрежата, като основната цел е записване на вътрешността на тръбопроводите на канализационната мрежа.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/ispiranje_kanalizacije/kombinovano_vozilo_za_ispiranje_i_ispitivanje_kanalizacije_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/ispiranje_kanalizacije/kombinovano_vozilo_za_ispiranje_i_ispitivanje_kanalizacije_2.jpg

 

Превозно средство за миене и дезинфекция

Автомобилът е предназначен за поддръжка и дезинфекция на резервоари за вода. Дезинфекцията се извършва чрез пръскане и/или потапяне.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/Vozilo_pranje_dezinfekcija/Vozila-za-pranje-i-dezinfekciju_3.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/Vozilo_pranje_dezinfekcija/Vozila-za-pranje-i-dezinfekciju_1.jpg

Автомобили за пречистване на вода

Основната цел на превозните средства за пречистване на вода е да доставят питейна вода, където водата от външни източници, реки или езера се изпомпва в система за пречистване на вода, която пречиства водата от реки или езера в питейна вода.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila-za-preciscavanje-vode/vozila-za-preciscavanje-vode_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozila-za-preciscavanje-vode/vozila-za-preciscavanje-vode_3.jpg

Аква Джет

Специалният автомобил "AQUA JET" е предназначен за почистване на канализационни тръби с диаметър от Ø 40mm до Ø 250mm, с водна струя под високо налягане. Надстройката се състои от резервоар за вода, агрегатна помпа с високо налягане с водна инсталация, ръчна лебедка и оборудване

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozilo-aqua-jet/vozilo-aqua-jet_1.jpg

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozilo-aqua-jet/vozilo-aqua-jet_2.jpg

Превозно средство за транспортиране на работни течности

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozilo-za-prevoz-fluida/Vozilo-za-transport-radnog-fluida_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozilo-za-prevoz-fluida/Vozilo-za-transport-radnog-fluida_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Komunalna/vozilo-za-prevoz-fluida/Vozilo-za-transport-radnog-fluida_3.jpg

Пътни превозни средства

Резервоари за гориво

Надстройката е предназначена за транспорт на нефт и нефтени деривати. Резервоарът от висококачествена въглеродна стомана може да бъде еднокамерен или многокамерен, така че е възможно да се транспортират няколко вида различни материали. Зареждането с гориво се извършва от дома или под, в съответствие с екологичните разпоредби. Разтоварване чрез гравитация или чрез помпа с механичен или електронен разходомер. Заедно с измервателната група е монтиран барабан с маркуч с дължина 10-30 м и пистолет за монтаж. Помпата, измервателната група и лебедката с пистолета се намират в специална кутия отзад или отстрани на автомобила.

 

Превозното средство, заедно с надстройката, е изработено в съответствие с нормативната уредба, уреждаща превоза на опасни и запалими материали, включително ADR наредбите, както и наредбите, уреждащи закона за пътна безопасност.

 

2000 литра бензинов резервоар

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/cisterne-za-gorivo/cisterna-za-avio-benzin-2000-litara_2.jpg

4500 литра резервоар за гориво

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/cisterne-za-gorivo/cisterna-za-gorivo-4500-litara_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/cisterne-za-gorivo/cisterna-za-gorivo-4500-litara_3.jpg

9000 литра резервоар за гориво

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/cisterne-za-gorivo/cisterna-za-gorivo-9000-litara_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/cisterne-za-gorivo/cisterna-za-gorivo-9000-litara_7.jpg

Резервоар за гориво 10000 литра

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/cisterne-za-gorivo/cisterna-za-gorivo-10000-litara_3.jpg

16000 литра резервоар за гориво

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/cisterne-za-gorivo/cisterna-za-gorivo-16000-litara_2.jpg

Корпус на самосвал

Превозните средства са предназначени за превоз на различни видове насипни материали: пръст, чакъл, чакъл, шлака, дребни камъни, въглища, асфалт и др. С монтирането на оборудване за зимната служба тези превозни средства могат да се използват за отстраняване на снега от пътищата, както и за поръсване на сол.

Надстройката, освен самосвалната кутия, може да бъде оборудвана и с товарен кран. Самосвалната кутия позволява тристранно кипене. Страните се въртят около горните или долните панти, а задната се отваря автоматично при накланяне назад. В зависимост от предназначението и вида на товара, надстройката на самосвала може да бъде изпълнена и с алуминиеви бордове. За по-трудни условия на работа боксовият самосвал е изработен от стомана с повишена твърдост (Hardox 400). Хидравличната инсталация се състои от хидравлична помпа, резервоар за масло, колектор за кипене, пневматичен контрол на кипене в кабината, тръбопроводи, хидравлични маркучи и бързи съединители в края на прикачното превозно средство на ремаркето. Работното налягане в инсталацията е от 150 до 200 bar.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/kiperi/kiperi_2.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/kiperi/kiperi_3.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/kiperi/kiperi_6.jpg

Транспортни средства за работниците

Надстройката е изпълнена като затворена фургонна камера и е предназначена за превоз на работници в полеви условия като: повърхностен добив, въглищни мини, горска експлоатация и залесяване, изграждане на пътища в планински райони и други подобни.

 

Камерата на фургона е проектирана като модерно превозно средство, безопасно за превоз на работници, с осветление, вентилация и отопление при зимни условия.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/prevoz-radnika/prevoz-radnika_2.jpg

Резервоар за битумна емулсия

Автомобилът е предназначен за пръскане на битумна емулсия за всички видове студени течни асфалтови свързващи вещества за повърхностна обработка и работа по укрепване на пътната конструкция и нейното поддържане.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/Cisterna-za-bito-emulziju/Cisterna-za-bito-emulziju_1.jpg

Снегорина

Снегорина - снегорините са специално предназначени за почистване на новопаднал сняг (до 15 см).

 

Сегментите на плуга са напълно независими и са свързани с носещата конструкция чрез гумени еластични връзки и пружини, което позволява на всеки сегмент да бъде специално приспособен към пътя. Лесно боравене чрез хидравлика, ниска поддръжка, повърхностна защита с устойчива на сол боя и износване са само част от предимствата на този снегорин.

 

 

 

 

Булдозерно острие

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/Putarska_raonik_za_sneg_01_01.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/Putarska_raonik_za_sneg_01_02.jpg

 

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/Putarska_raonik_za_sneg_02_02.jpg

 

Високопроходим автомобил за събиране на отработени масла

Резервоарът за събиране на използвани и разпределяне на нови масла има три резервоара с обем по 2 m3 всеки. Първите два резервоара се използват за транспортиране на нови хидравлични и редукционни масла, а третият се използва за транспортиране на отработени масла.

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/istrosena-ulja/terensko-vozilo-za-prikupljanje-istrosenih-ulja_1.jpg

http://www.vatrosprem.co.rs/images/Putarska/istrosena-ulja/terensko-vozilo-za-prikupljanje-istrosenih-ulja_3.jpg

 

Пожарогасители

 A picture containing fire extinguisher

Description automatically generated

Vatrosprem произвежда всички видове ръчни и транспортни пожарогасители. До момента са произведени над 3,5 милиона пожарогасители от различни видове в съответствие с вътрешните и международните стандарти.

Прахови пожарогасители

 

Ръчните прахови пожарогасители се произвеждат в съответствие със стандарта SRPS Z.C2.035 в два варианта: с бутилка и под постоянно налягане. Тези уреди със заряд от 1,2,3,6 и 9 кг прах се използват за гасене на пожари в леки автомобили (S-1, S-1A), микробуси (S-2, S-2A) и камиони нагоре. до 2t (S-3, S-3A).

Устройствата S-6, S-6A, S-9 и S-9A се използват за гасене на пожари на камиони, автобуси, цистерни, локомотиви, бензиностанции, промишлени съоръжения, складове и други работни помещения, както и жилищни сгради.

 

SRPS Z.C2.035 бутилкови уреди A picture containing power shovel, transport, red

Description automatically generated

Техническа Спецификация:

Пожарогасителни средства: натриев бикарбонат на прах

Клас на пожар: *, **, B, C

Обозначение на уреда: S-1 S-2 S-3 S-6 S-9 S-6N S-9N

Време на действие (и): 7 12 15 15 20 18 23

Обхват на струята (m): 4,5 5 5 6 6 7 7

Маса на праха (kg): 1 2 3 6 9 6 9

Тегло на целия апарат (kg): 2,5 4,2 5,25 11 14,5 11,2 15,3

Обхват на употреба: -20˚C до +60˚C

Работно налягане: 12 bar

Приложение: изключва електрически уреди до 1000 V

* Ако се напълнят с универсален прах, те могат успешно да гасят пожари от клас А.

** Сухият химически прах се изхвърля с CO2 газ и не е вреден за човешкото тяло.

SRPS Z.C2.035 уреди под постоянно налягане

Техническа Спецификация:

Пожарогасителни средства: универсален прах

Клас на пожар: ***, A, B, C

Обозначение на уреда: S-1A S-2A S-3A S-6A S-9A

Време на действие (s): 7 12 15 25 30

Обхват на струята (m): 4 4,5 5 7 8

Маса на праха (kg): 1 2 3 6 9

Тегло на целия апарат (кг): 2,4 3,85 5,2 9,8 13,0

Обхват на употреба: -20˚C до +60˚C

Работно налягане: 12 bar

Приложение: изключва електрически уреди до 1000 V

*** Пропелентът, използван за изхвърляне на праха, е сгъстен азотен газ

SRPS Z.C2.135 бутилкови уреди

SRPS Z.C2.135 бутилкови уреди

Техническа Спецификация:

Пожарогасителни средства: натриев бикарбонат на прах

Клас на пожар: *, **, B, C

Обозначение на уреда: S-50 S-100

Време на действие (s): 45 60

Обхват на струята (m): 10 10

Маса на праха (kg): 50 100

Тегло на твърдия уред (кг): 101 188

Обхват на употреба: -20˚C до +60˚C

Работно налягане: 12 bar

Приложение: изключва електрически уреди до 1000 V

* Ако се напълнят с универсален прах, те могат успешно да гасят пожари от клас А.

** Сухият химически прах се изхвърля с CO2 газ и не е вреден за човешкото тяло.

SRPS Z.C2.135 уреди под постоянно налягане

SRPS Z.C2.135 уреди под постоянно налягане

Техническа Спецификация:

Пожарогасителни средства: натриев бикарбонат на прах

Клас на пожар: A, B, C

Обозначение на уреда: S-50A S-100A

Време на действие (s): 45 60

Обхват на струята (m): 10 10

Маса на праха (kg): 50 100

Тегло на твърдия уред (кг): 88 175

Обхват на употреба: -20˚C до +60˚C

Работно налягане: 12 bar

Приложение: изключва електрически уреди до 1000 V

Пожарогасители с въглероден диоксид

Пожарогасителите с въглероден диоксид се произвеждат съгласно стандартите SRPS Z.C2.040 (ръчни устройства) и SRPS Z.C2.140 (транспортни устройства).

 

Използват се за гасене на пожари по електрически уреди и инсталации, превозни средства, бензиностанции, химическата промишленост и хранилища за горива и втечнен газ.

 

 

 

SRPS Z.C2.040 и SRPS Z.C2.140

SRPS Z.C2.040 и SRPS Z.C2.140

Техническа Спецификация:

Пожарогасителни средства: въглероден диоксид CO2*

Клас на пожар: B, C

Обозначение на уреда: CO2-5 CO2-10 CO2-30 CO2-60

Време за действие (s): 12 25 70 2x70

Обхват на струята (m): 3-4 6 6 6

Количество гасителен агент (kg) 5 10 30 2x30

Тегло на целия апарат (kg): 19,3 40 107 192

Предпазен клапан (бар) 170 ± 5 170 ± 5 170 ± 5 170 ± 5

Обхват на употреба: -20˚C до +43˚C (+60˚C)

Работно налягане: 56 bar

Приложение: изключва електрически уреди до 1000 V

* Степента на зареждане е 1,34 или 1,55 за тропически условия

 

Адрес

ул. д-р Вълкович № 6,
гр. Пловдив 4000, България
e-mail адрес:
pinkplusmarketpl@gmail.com
pinkplus@mail.bg

За връзка с нас

телефон:
+359 888 449384